rADOVI U KARLOVCU

Pripadnici Inženjerijske pukovnije saniraju montažni most preko Kupe

07.03.2019 u 17:32

Bionic
Reading

Pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske (HKoV) sudjeluje u radovima na sanaciji montažnog mosta preko rijeke Kupe, koji spaja prigradska karlovačka naselja Hrnetić i Veliku Jelsu, a u sanaciju će biti uključena i Javna vatrogasna postrojba Grada Karlovca, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva obrane (MORH)

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HKoV) general-bojnik Siniša Jurković rekao je na konferenciji za novinare u Karlovcu kako je Hrvatska vojska uvijek spremna na pomoć civilima.

Inženjerijska pukovnija HKoV-a postavila je vojni montažni most u prosincu 2000. godine, kako bi se olakšala svakodnevna cestovna komunikacija za nekoliko tisuća građana karlovačkih prigradskih naselja.

Pripadnici Inženjerijske pukovnije će tijekom sanacije mosta, nosivosti 30 tona, očistiti željeznu konstrukciju od starih naslaga boje i korozije te nanijeti novi sloj boje, izvršiti zatezanje mosta te izmijeniti stare metalne s originalnim drvenim podnicama.

Tijekom sanacije na vodi bit će angažirani i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca s čamcem i "branom" za prikupljanje otpada.