AIR INDIA

Prinudno sletjeli zbog štakora u kabini

31.12.2015 u 09:22

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je u putničkoj kabini zrakoplova Air Indije na relaciji Mumbai - London štakor, piloti su bili prisiljeni tri sata nakon polijetanja vratiti se u polazišnu zračnu luku, izvijestila je ta indijska zrakoplovna tvrtka

Glodavac je navodno zamijećen u putničkoj kabini, u kojoj se nalazilo oko 200 putnika, no nitko od članova posade nije potvrdio informaciju.

Indijska tvrtka odluku o povratku zrakoplova u polazišnu zračnu luku opravdala je sigurnošću putnika. Naime, glodavac poput štakora može prouzročiti ogromnu štetu na kablovima elektroničkog sustava zrakoplova.

Da bi se do kraja provele sigurnosne mjere, u zrakoplovu će se po slijetanju provesti deratizacija. Putnici će do Londona biti prevezeni drugim zrakoplovom istoga avioprijevoznika.

Ovo nije prvi slučaj dojave o štakoru u zrakoplovu Air Indije na visini od oko 10.000 metara. U srpnju je avion koji je letio na liniji New Delhi - Milano vraćen u polazišnu zračnu luku iz istog razloga. Air India je od 2007. u ozbiljnim financijskim poteškoćama.

Smatra se da štakori i slični glodavci privučeni mirisom hrane u zrakoplove najčešće uđu u kontejnerima kojima se u kabinu dovozi hrana.