ZA IZNIMNA DOSTIGNUĆA U FORENZICI

Primorcu nagrada Sveučilišta New Haven

17.09.2010 u 14:41

Bionic
Reading

Ovogodišnja Nagrada za međunarodnu izvrsnost američkog Sveučilišta u New Havenu bit će dodijeljena dr. Draganu Primorcu, bivšem hrvatskom ministru školstva, priopćeno je iz Sveučilišnog studijskog centra za forenzičke znanosti u Splitu

Nagrada će Primorcu biti uručena tijekom 19. Annula Markle Symposiuma koji će se održati od 27. do 29. rujna. U obrazloženju se navodi da se nagrada dodjeljuje kao priznanje za iznimna postignuća u području forenzičkih znanosti.

Sveučilište u New Havenu osnovano je 1920. i na njemu studira oko 6.000 studenata. Forenzika se u Hew Havenu studira od 1975, a taj se program forenzičkih znanosti smatra najboljim u SAD-u, uz programe Sveučilišta George Washington.

Primorcu su, povodom nagrade, čestitke uputili Timothy Palmbach, predstojnik Katedre za forenziku Sveučilišta New Haven, te Henry Lee, vodeći američki forenzičar.

Dragan Primorac inače je član Američke akademije za forenzičke znanosti, jedan je od utemeljitelja DNA analize na sudskoj medicini u RH i profesor na medicinskim fakultetima u Splitu i Osijeku. Primorac predaje i na američkom Sveučilištu PENN State.