KRIVI TUŽITELJICU

Primorac na optužnicu odgovara optužbama

12.11.2013 u 19:20

Bionic
Reading

Zagrebački Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca, kojega se tereti da je ravnatelja Zavoda za norme Dragutina Fundu poticao da mu nabavi novi luksuzni službeni terenac VW Touareg V6. On je u priopćenju odgovorio na optužbe

Primorac u priopćenju kaže da se slučaj 'Funda' može nazvati i 'Slučaj bez slučaja'. Navodi da je sretan što nakon četiri godine predmet konačno dolazi na sud: 'Jer jedino će tako hrvatska javnost do u detalje biti upoznata sa svim kaznenim djelima koja je počinila županijska državna odvjetnica Željka Pokupec, kao i s kaznenim prijavama koje su pokrenute protiv nje', navodi Primorac u priopćenju.

Tvrdi da u slučaju protiv njega nema nijednog svjedoka, odnosno da je županijska državna odvjetnica optužena da je prisiljavala svjedoke na lažno svjedočenje.

'Usprkos svemu ne mogu ne istaknuti da je u spomenutom slučaju moj najveći grijeh to da sam se tijekom mandata, pored već isluženog vozila, vozio na daleke putove i drugim potpuno ispravnim vozilom u čijoj nabavi nisam sudjelovao (a inače, za čiju je nabavu suglasnost dalo i Ministarstvo financija, za koje postoji odluka Upravnog vijeća i čija je nabava objavljena u Narodnim novinama).

I dalje ostaje činjenica da zapravo u ovom predmetu nema svjedoka ni dokaza koji terete mene, a jedini svjedok (dr.sc. Mirko Smoljić), iz čijeg bi se sada već bivšeg iskaza nagađalo da se radi o nekakvom mome grijehu, potvrdio je na sudu da je prijašnji iskaz neistinit te da je iznuđen. Novim iskazom koji je ovjerio kod javnog bilježnika direktno je optužio gospođu Željku Pokupec da mu je prijetila te da je zbog toga na trećem saslušanju morao dati iskaz koji je tražila', piše u priopćenju.