MAKSIMOVIĆEVO MULJANJE U OSIJEKU

Primio četiri tisuće eura za namještanje posla u gradskoj tvrtki

25.04.2013 u 19:00

Bionic
Reading

Bivšega predsjednika osječko-baranjske Županijske skupštine Zlatka Maksimovića USKOK je danas optužio za protuzakonito posredovanje jer je navodno primio 4000 eura kako bi jednoj Osječanki pronašao posao u tvrtki u vlasništvu grada i županije

Optužnica je podignuta i protiv njegove 36-godišnje supruge Ane koja je navodno pomagala u protuzakonitom posredovanju. USKOK 58-godišnjega bivšeg predsjednika osječko-baranjske Županijske skupštine tereti da je od listopada 2009. do sredine siječnja 2011. za 4000 eura pristao osigurati posao ženi čiji identitet USKOK u priopćenju ne otkriva. Pošto je dobio novac, to je i učinio tako što joj je osigurao posao na određeno vrijeme u trgovačkom društvu u suvlasništvu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Maksimović je 30. siječnja ove godine dao ostavku na dužnost predsjednika Županijske skupštine zbog osobnih i zdravstvenih razloga. Dan poslije župan Vladimir Šišljagić izvijestio je kako je protiv Maksimovića USKOK pokrenuo istragu. Šišljagić je Maksimoviću najavio da će zbog toga predložiti njegovo razrješenje te mu je ostavio poslovničku mogućnost da sam da neopozivu ostavku.

Mediji su tada otkrili da je Maksimoviću novac za posao dala teta njegove supruge Ane - Osječanka Daniela Thesz, koja je priznala da se svojoj nećakinji obratila za pomoć jer je smatrala da joj Maksimović može pronaći posao. To se i dogodilo početkom 2011., kada se na određeno vrijeme zaposlila u poduzeću Veletržnici, gdje je radila 14 mjeseci.