NIKOTINSKI OVISNIK

Prijeti mu zatvor jer je zaspao s cigaretom u ruci pa zapalio stan

08.08.2013 u 15:23

Bionic
Reading

Bujska policija kazneno je prijavila 62-godišnjaka iz Kaštela, i to za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, nakon što je utvrđeno da je 1. kolovoza oko 5.30 sati, izazvao požar u svom stanu tako što je zaspao s upaljenom cigaretom u ruci.

Naime, dok je spavao, cigareta u jednom trenutku pala na pod, na kojem su se nalazile stare novine. Novine su počele gorjeti, a plamen se ubrzo proširio i na ostatak sobe, pri čemu je nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Vatra i miris dima probudili su 62-godišnjaka pa je izašao iz stana, a na mjesto događaja ubrzo su pristigli i vatrogasci.

Zahvaljujući brzoj intervenciji djelatnika umaške Javne vatrogasne postrojbe, koji su požar ugasili oko 7.50 sati, spriječeno je širenje vatre na susjedne stanove i prostore, no premda je 62-godišnji 'nikotinski ovisnik' imao tu sreću da u požaru nije i sam stradao, zbog strasti prema cigareti 'zaradio' je ozbiljnu kaznenu prijavu.

Naime, prema kaznenom zakonu za djelo dovođenja u opasnost života i imovine predviđena je zatvorska kazna od kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.