STANIMIROVIĆ TVRDI:

'Prije rata u Vukovaru samo su srpske kuće letjele u zrak'

13.02.2011 u 07:00

Bionic
Reading

U dosad najotvorenijem nastupu u jednom hrvatskom mediju, u emisiji 'Karte na stol' Osječke televizije, Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a, govori o suradnji s HDZ-om i pojašnjava tezu iz intervjua beogradskoj Politici otprije tri mjeseca, da 'nisu Srbi započeli rat u Vukovaru'

'Prije ratnih događanja u Vukovaru, u rano ljeto 1991, samo su srpske kuće i kafići letjeli u zrak. Nakon toga su počela odvođenja i tad je ubijeno oko 20 građana srpske nacionalnosti', rekao je Stanimirović

U razgovoru s dopisnikom tportala Goranom Flauderom, Stanimirović govori i o odnosu s premijerkom i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, ali i o očekivanjima od SDP-a i 'Kukuriku' koalicije u slučaju pobjede na predstojećim parlamentarnim izborima.

Pojašnjava i zašto SDSS ne pridonosi razvoju Vukovara koliko bi mogao i htio te o stanju u Vukovaru prije početka rata, u proljeće i ljeto 1991. godine, kada su se dogodili prvi zločini.

Iznosi i svoja razmišljanja o zahtjevima pojedinih braniteljskih udruga i političkih stranaka za ukidanjem Zakona o općem oprostu kako bi se njemu i drugim Srbima koji su sudjelovali u oružanoj pobuni sudilo, a govori i o odnosu hrvatske pravne države prema slučaju Purda, koji je poprilično potresao ionako nestabilnu domaću političku pozornicu.