NAPAD U INTERSPARU

Pretučen brodski gradonačelnik Mirko Duspara

Bionic
Reading

Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, napadnut je u trgovačkom centru Interspar u tom gradu u subotu oko 14 sati. Šakom u glavu nekoliko ga je puta udario Ante Karin, član HSP-a dr. Ante Starčević, javlja Jutarnji list

Duspara je završio na kirurškom odjelu slavonskobrodske bolnice gdje mu je zbog ozljeda jagodične kosti i vrata pružena pomoć. Karin, nastavnik u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Slavonskom Brodu, nakon incidenta je priveden u brodsku policijsku postaju, izvještava Jutarnji list

'Išao sam sa suprugom na proslavu pete godišnjice Interspara kada se na mene krajnje vulgarnim riječima obrušio, a potom me i fizički napao Ante Karin. Učinio je to pred svojom suprugom i djecom. Žalosno je što se jedan profesor i bivši županijski vijećnik HDZ-a ovako ponio', izjavio je Duspara za Jutarnji list.

Prema izjavama očevidaca, Ante Karin je Dusparu najprije verbalno vrijeđao, a potom ga je udario glavom i nastavio udarati šakama.

Večernji list
piše da je napadač Karin nastavnik u osnovnoj školi Ante Starčević. Unatoč intervenciji zaštitara, Karin nije prestajao verbalno nasrtati na Dusparu, te su zaštitari na njegovo traženje pozvali policiju koja je potom privela Karina. Zasad nije poznato koji su bili motivi napada.