nije bio cijepljen

U KB Dubrava od koronavirusa preminuo 39-godišnjak bez komorbiditeta; anesteziologinja Bilić: Priča je strašna

07.11.2021 u 17:28

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je u nedjelju preminulo čak 50 osoba od posljedica zaraze koronavirusom

Šest najmlađih preminulih osoba u dobi su od 39 do 56 godina i nitko od njih nije bio cijepljen. 39-godišnji muškarac jučer je preminuo u Kliničkoj bolnici Dubrava.

'Priča je strašna i za nas koji smo svakodnevno ovdje, a pogotovo za njegovu obitelj pa ovim putem želimo izraziti iskrenu sućut cijeloj obitelji. Radi se o gospodinu koji nije bio cijepljen, a od jedinih komorbiditeta imao je verificirani visoki tlak', rekla je Marija Bilić, dr. med., anesteziologinja u KB Dubrava.

Na području Zagreba zaraza covidom-19 potvrđena je kod nove 754 osobe od 1513 testiranih u protekla 24 sata, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 834 oboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 337 osoba.

Od 834 zaražene osobe, 278 su kontakti ranije oboljelih, a dvije su doputovale iz BIH i Bugarske.

Negativne epidemiološke anamneze zasad je 146 oboljelih osoba, kod pet ih je izlaganje moguće tijekom različitih okupljanja. Za 72 osobe obrada je u tijeku.

Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, za 310 osoba poslana je uputa o mjerama, a kod jedne je osobe moguće mjesto izloženosti obrazovna ustanova.

  • +23
Na Velesajmu i danas gužve za cijepljenje Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je 20 korisnika, dva nezdravstvena i jedan zdravstveni djelatnik.

U subotu je zbog pozitivnog nalaza testa kod deset učenika osnovnih te četiri učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 69 učenika osnovnih i 17 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi sedam osoba.

Tijekom današnjeg dana na punktu Velesajam cijepljena je 1661 osoba i sve je prošlo u najboljem redu, kažu u NZJZ-u.

Trenutno su u Zagrebu 7623 aktivna slučaja zaraze.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ