božićno vrijeme

Premijer uputio božićnu čestitku kardinalu Bozaniću i predsjedniku Biskupske konferencije

24.12.2021 u 15:44

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković uputio je božićnu i novogodišnju čestitku zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u ime Vlade RH i svoje vlastito ime

"Osjećaji mira, ljubavi i povjerenja, kao i snaga vjere, koje kršćanski blagdan Kristovog rođenja snaži u našim srcima, osobito su nam nadahnuće u svim životnim kušnjama, odlukama i djelovanju.

Uz jačanje naše vjere i kršćanskih vrijednosti, u duhu Božića posebno je važno skrbiti se o zdravlju i učvršćivati obiteljsko zajedništvo te poticati međusobno poštovanje, solidarnost i brigu prema drugima, osobito najugroženijima među nama.

Suočeni s brojnim izazovima, za boljitak, mir i sigurnost svakog hrvatskog čovjeka, ostajemo posvećeni ostvarivanju odgovornih zadaća koje su pred nama", napisao je Plenković u čestitki kardinalu Bozaniću, svim svećenicima, redovnicama, redovnicima i svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije te im od srca poželio blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2022. godinu.

Premijerova božićna čestitka predsjedniku HBK

Premijer Plenković je također uputio božićnu i novogodišnju čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, mons. Želimiru Puljiću.

"Najradosniji obiteljski blagdan dočekujemo s nadom da ćemo, ojačani snagom Kristovog rođenja, nadvladati teškoće i izazove kojima smo izloženi. Neka nas božićno vrijeme potakne da u suočavanju s dugotrajnom pandemijom budemo nadahnuti kršćanskim vrijednostima solidarnosti, nesebičnosti, skrbi za bližnjega te zaštitom svakog ljudskog života. U tom duhu, želim Vam da ovo blagdansko vrijeme provedete u miru i radosti", stoji u čestitki.