sigurna turistička sezona

Predstavnici šangajskog Ureda za javnu sigurnost u Hrvatskoj; evo što rade

08.07.2019 u 22:28

Bionic
Reading

Predstavnici Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke održali su u ponedjeljak radni sastanak s predstavnicima Ureda za javnu sigurnost Grada Šangaja, koji su u posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz zagrebačke Policijske uprave

Načelnik te uprave Marko Rašić istaknuo je izvrsne rezultate projekta "Sigurna turistička sezona", u kojem je prošlog ljeta sudjelovalo i dvoje policijskih službenika iz Kine. "Oni su pridonijeli boljoj komunikaciji naših policijskih službenika s turistima iz Kine te pružili još bolji osjećaj sigurnosti, koji je potreban u stranom gradu, bez obzira što je Grad Zagreb uistinu siguran grad“, rekao je Rašić.

Projekt "Sigurna turistička sezona" provodi se od 2006. godine te u njemu sudjeluje 19 zemalja, odnosno 21 policijska organizacija. Projekt svake godine raste i uključuju se i ostale države, a ove godine u njemu će sudjelovati i korejski policijski službenici.

Voditelj Službe za stratešku međunarodnu policijsku suradnju Tomislav Gulan najavio je kako će se na velikom događaju, organiziranom u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i Veleposlanstva NR Kine, predstaviti svi kineski policajci koji ove godine sudjeluju u projektu.

Zamjenik glavnog ravnatelja Ureda za javnu sigurnost Grada Šangaja Chen Zhen osvrnuo se na nedavni posjeti kineskog ministra javne sigurnosti Zheo Kezhija Hrvatskoj te dodao kako je glavni cilj ojačati suradnju dviju država te razmjena dobrih iskustava i praksi. Grad Šangaj, istaknuto je, posljednjih par godina ima stopostotnu realizaciju rješavanja kaznenih djela ubojstava i pljački, što je dobar primjer i pridonosi doživljaju Šangaja kao sigurnog grada.

Kineski gosti boravit će u Hrvatskoj do 11. srpnja a posjetit će Nacionalni park Plitvička jezera te održati radni sastanak s predstavnicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.