afera municija

Ponovo priveden švercer oružja kojeg su helikopterom prevezli vojni piloti

22.11.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Švercera oružja Mišela Pavlovića, kojeg su prerušenog u vojnog pilota trojica pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vozila u vojnom helikopteru, ponovno je privela policija

Prije 13 dana bio je na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, no danas je ponovno priveden.

Također, do kraja dana bit će privedena još dva civila umiješena u ovu aferu, objavila je na twitteru novinarka Nove TV.

Podsjetimo, prema onome što je dosad poznato, trojica pilota HRZ-a uvela su u zrakoplovnu bazu u Zemuniku civila Mišela Pavlovića maskiranog u vojnog pilota, inače osumnjičenog švercera oružjem, te su ga poveli na let helikopterom u trajanju oko sat vremena. Iako se to dogodilo prije nekih dva mjeseca, Ministarstvo obrane o tome nije izvijestilo ni slova do srijede, kada je skandal otkrila Nova TV.

Mišel Pavlović vlasnik je Auto salona BMW iz Bibinja te je prijavljen zbog kaznenog djela 'Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari' te ga se sumnjiči, kako je u priopćenju navelo Županijsko državno odvjetništvo u Zadru 'da je 11. lipnja 2019. u Zagrebu kupio više tisuća komada streljiva vojnog podrijetla te potom drugoj osobi prodao dvije tisuće komada streljiva, a ostatak je donio u mjesto Zaton i spremio ga u garažu te nudio na prodaju tako da je do 6. studenog 2019. u garaži držao preostalih nekoliko tisuća komada streljiva, kao i tridesetak komada streljiva vojnog podrijetla, pet spremnika za 20 komada vatrenog oružja, jedan metalni spremnik zapremine 20 komada za dugo vatreno oružje, jedan plastični spremnik zapremnine 30 komada za oružje, jedan spremnik zapremine 30 komada za vatreno oružje, a za to je oružje je dozvoljen spremnik do 21 komad streljiva'.

Policija je prijavila ukupno šest osoba zbog kaznenog djela 'Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari'. Osim Pavlovića, prijavljena su dvojica pilota HRZ-a, Ivan Krizman i Zdenko Košutić, zatim bivši dogradonačelnik Zadra Ivica Vlakić, Mladen Bencun iz Zadra te Boris Ercegović, vlasnik i direktor splitske tvrtke Aservo koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom te vojnom i policijskom opremom, a vlasnik je i trgovine oružjem Magnum. Protiv trećeg pilota HRZ-a nije podnesena kaznena prijava, iako su prve informacije govorile da je.

Detaljnije o tome što se prijavljenima stavlja na teret možete pročitati ovdje.