VELIKI OBRAT

Polio benzinom i zapalio svoga oca koji je od opeklina i preminuo

Bionic
Reading

Veliki obrat dogodio se u slučaju muškarca (57) iz međimurskog mjesta Gardinovec koji je sredinom svibnja zadobio po život opasne opekline prilikom obavljanja radova u dvorištu svoje obiteljske kuće te nekoliko dana od posljedica istih preminuo u Klinici za traumatologiju u Zagrebu

Iako je policija taj slučaj u prvi mah tretirala kao nesretan slučaj, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je preminulog muškarca benzinom polio i zapalio njegov sin (27) koji je i sam pritom lakše ozlijeđen, piše Slobodna Dalmacija

Slučaj se dogodio u utorak, 14. svibnja u poslijepodnevnim satima, a PU međimurska je dan kasnije izvijestila da je muškarac (57) zadobio po život opasne opekline u bizarnom slučaju samoozljeđivanja.

Prema prvim informacija, a na temelju razgovora sa sinom (27) ozlijeđenog, policija je dan nakon događaja utvrdila da je 57-godišnjak ozlijeđen nakon što nije dobro zavrnuo spremnik goriva na motornoj pili koju je koristio te se, prilikom pokušaja paljenja pile, benzinom iz motorne pile polio po rukama i odjeći koji se zapalio nakon što je krenuo zapaliti cigaretu.

Muškarac (57) je pritom zadobio teške, po život opasne opekline trupa, glave i ruku. Prevezen je prvo u Županijsku bolnicu Čakovec, a zatim i u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu gdje je nekoliko dana kasnije i preminuo.

Iako je sin (27) preminulog policiji tada ispričao verziju događaja koja je u prvi mah bila prihvaćena, a prema kojoj je ozlijeđeni muškarac sam bio kriv za nesreću koja se dogodila, policija je kriminalističkim istraživanjem došla do saznanja da se radi o ubojstvu.

Utvrđeno je naime da je tog dana došlo do žestoke svađe između oca i sina na dvorištu njihove obiteljske kuće, a sin je u jednom trenutku oca polio benzinom te zatim zapalio upaljač i uzrokovao vatru u kojoj je njegov otac teško ozlijeđen.

Kad je shvatio što je učinio, sin je pokušao pomoći ocu te je s njega strgnuo zapaljenu majicu, no bilo je prekasno. Protiv 27-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje ubojstva.