STARCIMA UZIMALA LOVU

Policija uhitila domišljatu prevaranticu

26.03.2009 u 12:54

Bionic
Reading

Policija je gotovo četiri mjeseca tragala za dvadesetsedmogodišnjom prevaranticom Željkom F.. Uhićena je zahvaljujući snimkama nadzornih kamera u zgradama

Željka F. prevarila je najmanje 20 starijih osoba koje su joj davale novac nakon što bi im prodala priču da prikuplja sredstva za liječenje nekog od članova obitelji.

Uhićena je zahvaljujući snimkama nadzornih kamera u zgradama gdje je operirala te detaljnom opisu koji su žrtve dale policiji.

Od studenoga prošle godine pa sve do ožujka ove godine obilazila je zagrebačke kvartove i promatrala starije osobe na ulici. Potom im je kucala na vrata i predstavljala se kao njihova susjeda. Uglavnom im je prodavala priču da je ona kćerka njihove susjede ili susjeda, koji su silom prilika doživjeli infarkt te skuplja novac za liječenje jer nemaju zdravstveno osiguranje zbog lošeg imovinskog stanja.

Iznosi koje su joj davali kreću se između 400 do čak tri tisuće kuna. No plijen od ukupno 24.700 kuna policija pretresom stana Željke F. nije pronašla, piše Slobodna Dalmacija.