Bih

Policija u Tuzli zaplijenila drogu vrijednu više od 300 tisuća eura

18.09.2019 u 12:47

Bionic
Reading

Policija u Tuzli izvijestila je u srijedu kako je pronašla i zaplijenila rekordnu zalihu droge vrijednu više od 300 tisuća eura, a lokalni mediji prenose kako je po svemu sudeći riječ o spletu bizarnih okolnosti kojima je prekinut dobro uhodan krijumčarski lanac

Ravnatelj uprave policije Tuzlanske županije Dževad Korman izjavio je novinarima kako je tijekom pretraga provedenih proteklog vikenda pronađeno više od sedam tisuća tableta ekstazija kao i više od 10 kilograma droge spid.

Procjena je kako je ukupna vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu najmanje 600 tisuća konvertibilnih maraka (306 tisuća eura). Uhićena je jedan osoba zbog sumnje da je sudjelovala u krijumčarenju droge i sada je pod istragom koju vodi županijsko tužiteljstvo.

No je li doista riječ o krijumčaru ili pak osobi koja je slučajno pronašla drogu u policiji još nisu sigurni. Portal 'Dnevnog avaza' citira neimenovani izvor blizak istrazi koji pojašnjava kako je policija drogu pronašla nakon što ju je sada osumnjičeni muškarac izvijestio da je koseći travu kod svoje vikendice u okolici Tuzle otkrio sumnjive pakete.

Policijski istražitelji su nakon te prijave provjerili što se nalazi kod vikendice i utvrdili kako je riječ o zapakiranoj drogi.

Muškarac koji je sve prijavio nakon toga je navodno dobio telefonske prijetnje smrću.

Policija Tuzlanske županije od početka godine je uhitila 31 osobu zbog sumnje da su povezani s ilegalnom trgovinom droge. Zaplijenjeno je više od 90 kilograma droge.