JOŠ MALO PA NESTALO

Policija rasprodaje bicikle za 20 i 40 kuna

25.08.2010 u 15:52

Bionic
Reading

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj sutra će se održati nesvakidašnja 'totalna rasprodaja' bicikala. Po cijenama od 20 do 40 kuna građani će moći izabrati između ukupno 32 muška i ženska bicikla. Riječ je o pronađenim i napuštenim biciklima koje su građani našli i dovezli u policijsku postaju ili su ih pak odbačene po parkovima pronašli brodski policajci

'Policijska uprava je u ožujku prošle godine objavila oglas o nalazu, odnosno pružila mogućnost građanima da eventualno prepoznaju svoj bicikl, no samo nekoliko njih u gomili je pronašlo svoj bicikl', kaže glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Budući da se vlasnici većine bicikala nisu javili ni nakon proteka od jedne godine od objave oglasa, a od pronalaska do danas prošlo je više od tri godine, ispunjeni su zakonski uvjeti za prodaju bicikala, sukladno odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

'Dosad smo već organizirali dvije ovakve prodaje bicikala čiji se vlasnici nisu pojavili i obje su bile uspješne, uz dobar odaziv građana. Ostalo je neprodano tek nekoliko bicikala koji su bili u lošem stanju, te su završili u starom željezu', kaže Nujić.

U PU brodsko–posavskoj nadaju se da će i sutrašnja prodaja, koja će se održati od 8 do 13 sati u dvorištu Policijske uprave, Mažuranićeva broj 9, biti ne manje uspješna od dosadašnjih.