obračun u dubravi

Policija otkrila što stoji iza nove pucnjave u Zagrebu

17.10.2018 u 10:47

Bionic
Reading

Sudionici jučerašnje pucnjave u zagrebačkoj Dubravi od ranije su evidentirani zbog kaznenih djela imovinskog i nasilnog karaktera kao i zlouporabe droga, izvijestila je u zagrebačka policija koja sumnja da se u tom slučaju radilo o sukobu pripadnika kriminalnog narko miljea

Možemo reći da se u ovom slučaju radi o sukobu u krim miljeu, čak imamo natruhe toga da bi se radilo o sukobu u narko miljeu, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović.

U pucnjavi koja se dogodila jučer oko 19,13 u IX. Novoselskom odvojku, u Dubravi nije bilo ozlijeđenih osoba, a brzom reakcijom policije na poprištu je zatečeno više osoba koje su odmah odvedene u policiju, rekao je Petrović.

Iako ne može govoriti o detaljima tog slučaja jer je kriminalističko istraživanje u tijeku, Petrović je otkrio da je velika većina sudionika događaja policiji poznata i da se širi na više osoba koje u prvi mah nisu bile dovedene u policijsku postaju.

U oružanom sukobu koje policija zasad tretira kao dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom sudjelovali su hrvatski državljani. Zbog pucnjave u koje je oštećen jedan automobil privedeno je šest osoba.

Bitno je da nitko od građana nije ozlijeđen i da imamo stvari pod kontrolom, zaključio je Petrović, dodavši da će danas biti poznata većina stvari.

Unatoč posljednjim oružanim sukobima koji su se protekli mjesec dogodili u Zagrebu, uključujući i jučerašnji, u policiji kažu da je stanje sigurnosti povoljno, što potvrđuju statistički podaci.

  • +4
Policija se oglasila u sinoćnjoj pucnjavi u Dubravi Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Načelnik sektora zagrebačke policije Davor Posilović rekao da je nekoliko posljednjih događaja zabilježenih protekli mjesec pobudilo veliki interes javnosti i dovelo do narušavanja subjektivnog osjeća sigurnosti građana, ali je analizira podataka za devet mjeseci pokazala da je stanje sigurnosti na području Zagreba i zagrebačke županije i dalje povoljno.

  • +7
Pucnjava u Dubravi Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL