PRAVOSLAVNI BADNJAK U BOROVU

Policija oduzimala zastave i crvene beretke s dvoglavim orlom

06.01.2012 u 20:01

Bionic
Reading

Prilikom paljenja badnjaka, vjerskog obreda što se prema tradiciji održava dan uoči Božića, na ulicama Borova i središnjem trgu Palih boraca od 13 do 18 sati policija je oduzela pet zastava Republike Srbije i jedan pištolj, a u kafiću Armanni od 17-godišnjeg Borovčanina oduzeta je crvena beretka sa znakom dvoglavog orla.

Također, uočen je automobil u kojem su bili 23-godišnjak iz Borova i 30-godišnjak iz Vukovara. Imali su kape s oznakom dvoglavog orla te su privedeni. U prigardskom naselju Mirkovci, jutros oko 8.10 sati prilikom paljenja badnjaka, od 24-godišnjaka i 18-godišnjaka iz Mirkovaca oduzete su dvije zastave Republike Srbije, od 18-godišnjeg Mirkovčanina oduzeta je crna beretka s dvoglavim orlom, a od 16-godišnjaka oduzet je maskirni kombinezon kakve nose tenkisti i na kojemu je bila oznaka dvoglavog orla i amblem s natpisom 'Vojska Republike Srpske Krajine'.

Luka Barunčić kaže kako protiv svih slijedi prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira, a protiv osobe koja je imala pištolj, slijedi prijava prema Zakonu o javnom okupljanju.