BRANIMIR NA SLOBODI

Policija ne zna je li Glavaš ušao u BiH

09.05.2009 u 16:30

Bionic
Reading

Policijske agencije u BiH u subotu nisu mogle potvrditi ni opovrgnuti navode da je general Branimir Glavaš prešao granicu ili se nalazi u BiH ističući da nisu poduzimane nikakve mjere budući za njim nije raspisana tjeralica

"Ne može se znati je li gospodin Glavaš prešao granicu, jer mi ne vodimo evidenciju o prijelazu osoba iz susjednih država nego samo država visokog emigracijskog rizika. Za gospodinom Glavašem nema službene tjeralice i što se tiče nas može se slobodno kretati u BiH", rekao je za Hinu direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić.

Glasnogovornica državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Željka Kujundžija na upit znaju li sigurnosne agencije da se Glavaš nalazi u BiH, istaknula je kako se neće oglašavati dok od njih ne bude zatraženo angažiranje.

Iz krugova obavještajno sigurnosne agencije u BiH jučer je potvrđeno kako je Glavaš viđen u Tomislavgradu i obližnjem selu Grabovica. Neslužbeno se tvrdi kako je tijekom jučerašnjeg dana bio i u Ljubuškom gdje navodno ima prijavljenu adresu i gdje je u agenciji za osobne podatke BiH (CIPS) preuzeo osobne dokumente.