kršenje epidemioloških mjera

Policija istražuje tko je navijače Zadra pustio u dvoranu

06.06.2021 u 13:05

Bionic
Reading

PU zadarska u nedjelju ujutro je izvijestila da pokreće kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila tko je odgovoran za puštanje navijača u dvoranu na majstoricu u kojoj je Zadar sinoć pobijedio Split i nakon 13 godina vratio status prvaka Hrvatske.

'Navijačima je bio dozvoljen ulaz u dvoranu, iako ulaznice nisu bile puštene u prodaju, a na snazi su protuepidemijske mjere koje ne dozvoljavaju takve vrste javnih okupljanja. Istraga će utvrditi tko je napravio propust u organizaciji utakmice. Nakon utvrđivanja svi činjenica i okolnosti događaja, odredit će se eventualne sakcije', naveli su iz policije, javlja 057info.hr.

Sudeći prema objavama i porukama koje kruže društvenim mrežama, navijači su se putem društvenih mreža i unutar svojih krugova dogovorili da će se naći na Narodnom trgu u 18 sati i zajedno krenuti put Višnjika gdje će ih dočekati otvorena vrata, a sve u dogovoru s klubom. Tako je u konačnici i bilo, jer je pola sata prije utakmice u dvoranu ušlo više tisuća zadarskih navijača.

Pohvalno je što je noć prošla mirno, bez narušavanja javnog reda i mira i razloga za bilo kakvu intervenciju.

  • +29
Navijači Zadra na utakmici finala PH, KK Zadar - KK Split Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX