13 GODINA ČEKANJA

[FOTO] Pogledajte nevjerojatne fotografije slavlja; kapetana Zadrana svladale emocije: Ovo je nešto za što se živi i umire, ovo je kraj svega

06.06.2021 u 09:16

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra novi su prvaci Hrvatske nakon što su u odlučujućoj, petoj utakmici finala svladali u svojoj dvorani KK Split s 84-57 (49-29), te sa 3-2 u pobjedama po treći puta u povijesti osvojili nacionalni naslov, a iz pobjedničke momčadi susret su prokomentirali trener Veljko Mršić i kapetan Dominik Mavra

Utakmicu je, nakon dugo vremena, pratio veliki broj navijača, par tisuća, u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, koji su probili ogradu na ulazu i zauzeli mjesta na tribinama.

'Zbog ovog je vrijedilo izgubiti dvije utakmice u Splitu. Ova atmosfera... Vidjelo se oduševljenje navijača, oni su to prenijeli na nas. Odigrali smo odličnu utakmicu i rezimiramo li cijelu sezonu u potpunosti, zaslužili smo naslov. Drago mi je zbog igrača i publike', rekao je nakon utakmice za Arenasport trener Mršić.

  • +48
Slavlje navijača Zadra na ulicama grada nakon osvojenog prvenstva Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Zamolio bih gledatelje da pokušaju razumjeti što je 14 mjeseci bez ovoga, bez ovakvog navijanja i onda sad ovakvo... Ne mogu opisati riječima, ovo je nešto za što se živi i umire, ovo je kraj svega. Bili smo pod pritiskom, znali smo da smo bolji i znali smo da ćemo uz pomoć publike progutati Split. To se i dogodilo', izjavio je Mavra.

  • +5
KK Zadar - KK Split, 5. utakmica finala PH, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Podsjećamo, odluka o prvaku nazirala se već u prvoj četvrtini, koju su Zadrani dobili s 17-9, a praktički je odlučena na poluvremenu, na koje su domaćini otišli s ogromnih 'plus 20'(49-29). Dokraja je samo ostalo pitanje s koliko razlike u korist Zadrana će završiti posljednji klupski susret u Hrvatskoj ove sezone.

  • +29
Navijači Zadra na utakmici finala PH, KK Zadar - KK Split Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Kod Zadra su najbolji bili Antonio Jordano (22, 7 trica) i Michael Onuaku (19, 15 skokova) , dok je Splićane predvodio Roko Leni Ukić (18), koji je jedini kod gostiju bio iznad deset postignutih koševa.

Zadar je zadnji puta bio prvak Hrvatske 2008. godine, a Splićani 2003.