LAŽNE VIJESTI

Policija: Armada nije spriječila otmicu djeteta od strane migranta. Otmice nije ni bilo

24.12.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Proteklih dana na društvenim mrežama i u medijima pojavila se objava o navodnom pokušaju otmice djeteta na području Čavli, a policija je danas demantirala da se takav pokušaj otmice uopće dogodio, kao i da ju je, kako su mediji pisali, počinio migrant, a spriječili pripadnici navijačke skupine Armada

U cilju objektivnog izvješćivanja javnosti obavještavamo da postupanjem policije po dojavi zaprimljenoj 21. prosinca oko 21,30 sati, nisu utvrđena obilježja niti jednog kaznenog djela, prekršaja ili bilo kojeg drugog oblika protupravnog ponašanja, izvijestili su iz PU Primorsko-goranske.

Kao što je već odgovarano na upite pojedinih medija, ponovo obavještavamo da u konkretnom slučaju nije utvrđeno da bi se radilo o pokušaju otmice djeteta. Od zaprimanja dojave policija je obavila razgovore s više osoba te poduzela druge mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica. Sve dosad poduzeto nije rezultiralo bilo čime što bi upućivalo ili pak potvrđivalo sumnje da bi se radilo o pokušaju otmice ili bilo kojoj drugoj kažnjivoj radnji, ističu iz policije.

Također, obzirom na objave na društvenim mrežama, a koje su preuzeli i pojedini portali, u kojima se navodi da je skupina građana uhitila počinitelje, obavještavamo da isto ne odgovara činjeničnom stanju budući da se spomenute osobe ne dovode u vezu s počinjenjem bilo koje kažnjive radnje. Isto tako, obavještavamo da temeljem svih dosad prikupljenih saznanja policija ne dovodi ilegalne migrante u vezu navedenim.

Policija i dalje nastavlja s utvrđivanjem svih relevantnih činjenica kako bi se u potpunosti rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja. Ovim putem apeliramo, kako na građane tako i sve koji djeluju u javnom prostoru da ne objavljuju i šire neprovjerene informacije te svojim objavama uznemiruju i izazivaju zabrinutost građana te potiču na netrpeljivost prema pojedinim osobama.