PUNE RUKE POSLA

Splitska policija u zaleđu uhvatila 40 prekršitelja, većina vozila pijana

24.12.2023 u 13:52

Bionic
Reading

Noć prije Badnjaka splitska je prometna policija na području Trogira, Kaštela i Zagore sankcionirala 40 prometnih prekršaja od čega najviše zbog vožnje pod utjecajem alkohola, doznaje se u splitskoj policiji.

U subotu su od 21 sat do 3 sata ujutro​ proveli intenzivnu akciju nadzora i kontrole prometa​ s posebnim naglaskom na utvrđivanj​e najtežih prometnih prekršaja koji dovode do najtežih prometnih nesreća.

​"Utvrđeno je i sankcionirano 40 prometnih prekršaja od čega 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, ​devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, ​dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, ​dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč izrečenoj zabrani, ​tri prekršaja neposjedovanja uza se vozačke dozvole, ​dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, ​pet prekršaja isteka osiguranja i jedan vezano uz istek prometne dozvole​", izvijestili su u policiji.

​Podsjetili su da su tijekom prosinca dodatno pojačali postupanja u nadzoru i kontroli prometa na cestama​, te žele biti još vidljiviji i aktivniji u prevenciji svih oblika neprihvatljivog ponašanja na cestama.​ Zato policijske postaje svakog tjedna provode zajedničke akcije nadzora i kontrole prometa. ​   ​"Cilj dodatnog intenziviranja nadzora i kontrole prometa bio je da  prosinac i blagdani proteknu mirno i sigurno, bez stradavanja u prometu radi čega pozivamo još jedno građane i sve sudionike u prometu da nam pomognu u ostvarenju tog cilja savjesnim i odgovornim ponašanjem u prometu", naglasili su iz policije.

Poručili su građanima i da nakon blagdanskih slavlja ne voze ako su konzumirali alkohol, da uspore, prilagode brzinu stanju i uvjetima na cesti.​

"U vrijeme blagdana nemojte zaboraviti na svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika i prometu, ovog prosinca poklonimo sigurnost jedni drugima​", poručili su iz splitske policije.