'KOMUNJARE, OTVARAJTE!'

Policajci prijetili sinjskim SDP-ovcima

14.12.2008 u 20:59

Bionic
Reading

Sinjski ogranak SDP-a opet je u središtu pozornosti nakon što su, prema njihovim navodima, policajci banuli na njihovu zabavu i prijetili prisutnima

Sinjski SDP uputio je Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja, djelatnika Policijske postaje Sinj, zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 337. st. 1. Kaznenog zakona RH, a radi se o zlouporabi položaja i ovlast.

U prijavi se navodi da su policajci, u obavljanju službene dužnosti postupajući s namjerom da nanesu štetu stranci SDP Sinja, iskoristili svoje zakonske ovlasti prijeteći i plašeći članove SDP-a kao i njihove prijatelje koji nisu članovi stranke.

U prošli petak u prostorijama SDP-a organizirana je zabava za mlade na kojoj su DJ-evi puštali glazbu s razglasa. Temeljem prijave građana zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno preglasne glazbe u prostorije SDP-a su došla dva policajca koja se nisu identificirala te su rekli da se smanji buka što su mladi SDP-ovci i učinili. Sve to se zbivalo oko ponoći.

Nakon 40-ak minuta, kako se navodi u prijavi, netko je lupao po vratima kao da ih hoće razbiti, a svjedoci navedeni u prijavi kažu kako je tada jedan policajac vikao 'Komunjare jedne, mater vam j... otvarajte, sve ću vas privest pa ćete vidjeti kako je u zatvoru.'

Nakon što su SDP-ovci otvorili vrata policajci su prema njihovim iskazima nešto tražili ali nikom nije bilo jasno što. U policijskoj postaji Sinj nismo dobili službeni komentar cijelog događaja.