USPRKOS HLADNOĆI

Pogledajte kako se u Hrvatskoj slavila Nova godina

01.01.2015 u 10:09

  • +28

Nova godina u Hrvatskoj

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Bionic
Reading

Najhladnija noć, kako kažu prognostičari, čak u posljednjih stotinjak godina, nije spriječila hrvatske građane i njihove goste da Novu godinu dočekaju na otvorenom, na prekrasno uređenim trgovima i ulicama

U Zagrebu se slavilo na Trgu bana Josipa Jelačića, uz postavu domaćih glazbenih snaga - zagrebačkih rockera, Jure Stublića & Filma, Jurice Pađena & Aerodroma, Davora Gobca, Borisa Leinera, Renata Matessija i Telefon Blues Banda.

Središnji doček Nove godine za Osječane je organiziran na Trgu slobode u središtu grada, gdje su postavljene tri pozornice. Osječane je zabavljao osječki tamburaški sastav Sitan vez, a za mlađe glazbu je puštao DJ Sly, jedan od osnivača elektronske scene u Osijeku.

Tisuće Riječana novu 2015. već tradicionalno je dočekalo na Korzu, uz grupe Jonathan, Parni valjak i The Beatles Revival Band. Početak 2015. obilježio je i tradicionalni vatromet u središtu grada.

Pod nazivom 'Split za cili svit' središnji doček Nove godine u tom gradu organiziran je na Rivi. Okupljene su zabavljali Zorica Kondža, Marijan Ban i Siniša Vuco.

Dubrovčane je u novu 2015. godinu na Stradunu uveo Tony Cetinski, dubrovački bend Silente te Petar Dragojević. Danas će se na Stradunu točno u 12 sati održati tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, dok će četiri glazbena dana zaključiti klape Cambi i klapa Sv. Juraj.