BALAKOV PREZADOVOLJAN

Pogledajte kakav Hajduk je nemoguće dobiti

15.10.2011 u 23:59

Bionic
Reading

Premda je bilo nekih crnih minuta u konfuznoj obrani, Hajduk je na kraju, uz više nego dobru igru, svladao Osijek sa 3:1 (2:1) u 11. kolu MAXtv Prve lige

'Igrali smo koncentiranu, dobru utakmicu, valjda smo se iskupili za slabu igru u Karlovcu. Najvažnija su tri boda, svi moji igrači zaslužili su komplimente. Nema napadača, nema obrane, mi smo momčad, i kad gubimo i kad pobjeđujemo moramo biti zajedno. Dobro, imala je obrana neke propuste, ali to ćemo popraviti', rekao je zadovoljni Hajdukov trener Krasimir Balakov.

Prvo ime dvoboja bio je dvostruki strijelac Ante Vukušić. Najprije je doveo Hajduk u vodstvo, pa anulirao poravnjanje Ljubojevića, a utakmicu je pogotkom zaključio Marin Tomasov. Njih dvojica i Anas Sharbini nosili su Splićane do pobjede.

'Imao je svoj dan, neka samo tako nastavi i u narednim utakmicama, njegov povratak dobitak je za Hajduk. Tomasov i Anas Sharbini imaju kvalitet koji radi razliku u kvaliteti naše momčadi. Kad oni igraju ovako, ja mogu mirno sjediti na klupi, kad su oni ovakvi, onda teško možemo izgubiti', kazao je Balakov.

Jesu li to igrači za reprezentativni dres?

'Pitanje bi trebalo postaviti izborniku. Oni imaju kvalitet, baš kao i Vukušić, i mogu biti u reprezentaciji prije ili kasnije', kaže Balakov.

Pobjedom je Hajduk došao na četiri boda do Dinama. No taj detalj baš nije naišao na neku reakciju kod Balakova.

'To su činjenice koje vi morate analizirati, još na početku sam govorio da će Dinamo negdje kliznuti. Ipak oni igraju Ligu prvaka i normalno je da negdje klize, ali to nas ne zanima. Zanima nas prva slijedeća utakmica, i to je sve', kazao je Hajdukov trener.