SLAVONSKI BROD

Podmetnuo požar i pokušao zapaliti kamion

18.01.2011 u 15:20

Bionic
Reading

Nepoznati je počinitelj, iz isto tako nepoznatih razloga, jučer pokušao zapaliti kamion u vlasništvu 35-godišnje Brođanke

Na kamionu, koji je stajao na parkiralištu kod gradske tržnice u ulici J. J. Štrosmajera, vatra je planula u sitne sate. Dojavu o požaru na parkiranom teretnom automobilu policija je zaprimila u 2 sata i 25 minuta iza ponoći.

Na intervenciju su odmah izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod koji su spriječili širenje vatre i brzo ugasili požar, te je na kamionu izgorio samo prednji lijevi pneumatik i plastični dio lijevog blatobrana.

Očevidom, koji je obavljen uz nazočnost inspektora zaštite od požara, utvrđeno je da je požar podmetnut. Nepoznati je počinitelj, nešto iza dva sata, otvorenim plamenom zapalio PVC kućište akumulatorske baterije, nakon čega se vatra počela širiti. Budući da kamion, kako neslužbeno doznajemo, služi za prijevoz robe na gradsku tržnicu, ne zna se je li možda posrijedi bio obračun među prijevoznicima ili prodavačima s brodske tržnice.

Policija nastavlja potragu za nepoznatim počiniteljem kojemu slijedi kaznena prijava.