SPORNA DOZVOLA

PNUSKOK u splitskoj gradskoj upravi: Nova uhićenja zbog hotela na Bačvicama?

03.10.2019 u 14:47

Bionic
Reading

Po neslužbenim informacijama, djelatnici PNUSKOK-a tijekom četvrtka priveli su nekoliko osoba koje se povezuje s izdavanjem građevinske dozvole za hotel 'Villa Harmony' na splitskim Bačvicama, u vlasništvu poduzetnika i bivšeg direktora u 'Hypo banci' Zorana Sikirice

Navodno se radi o osobi koja je izdala samu dozvolu te još dvoje zaposlenika Ureda za katastar, no informacija još nije potvrđena. Neki izvori tvrde da se uhićenja još uvijek nisu formalno dogodila, nego da istražitelji još uvijek razgovaraju s više osoba u jednoj dvorani u zgradi Banovine.

Ovaj hotel našao se u središtu afere još prije pola godine, kada su uhićeni prokurist Sikiričine tvrtke Borislav Bašić, bivši inspektor u Ministarstvu graditeljstva Željko Korica te načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove u istom ministarstvu Josip Bienenfeld. I tada je u fokusu zanimanja bila građevinska dozvola za hotel koji je po općem mišljenju nagrdio vizuru Bačvica, a navodno je imao veću izgrađenost od dozvoljene.

Kako tvrde izvori tportala, originalna dozvola za hotel izdana je po provedenom natječaju, hotel je izgrađen, no u međuvremenu je građevinska čestica smanjena za pedesetak kvadrata sudskom odlukom po kojoj se dio zemljišta izdvaja jer je u funkciji javne prometnice. Investitori su za već dovršeni hotel zatražili izmjene dozvole, činovnici u gradskoj upravi navodno su ih odbili, pa su se obratili Bienenfeldu koji je ipak izdao pozitivno mišljenje. Po tvrdnji USKOK-a, dobio je mito od pet tisuća kuna.

Djelatnici PNUSKOK-a ušli su u zgradu splitske gradske uprave još u četvrtak ujutro i ondje intenzivno provjeravali dokumentaciju te razgovarali sa zaposlenicima, mahom iz Odsjeka za graditeljstvo. Oko 14 sati pred novinare je nakon sastanka s gradskim ugostiteljima izašao gradonačelnik Andro Krstulović Opara, no kazao je da nema pojma ni o kakvim istragama ili uhićenjima.