podrška regiji

Plenković u Krapini o razvojnim projektima i Projektu Sjever; nazočio Festivalu kajkavskih popevki

09.09.2022 u 22:05

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak Krapinsko-zagorsku županiju, gdje je obišao Poslovno-tehnološki inkubator i izložbeni prostor 30. Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini te nazočio 57. festivalu kajkavskih popevki – retrospektivnu večer

Premijer je kazao da se, osim o razvojnim projektima, u županiji razgovaralo o cijelom Projektu Sjever koji je potpisan u prosincu prošle godine u Varaždinu i koji se odnosi na niz sjevernih županija.

„Siguran sam da ova postignuća i ulaganja koja smo imali ovdje, što u prometnu infrastrukturu, što u okoliš, gospodarstvo, u različite oblike aktivnosti vezane uz podizanje standarda i povećanje kvalitete života, jako dobro napreduju u pogledu zaposlenosti i u pogledu uloge Hrvatskoga zagorja za razvoj i ekonomski napredak cijele Hrvatske”, rekao je Plenković.

Dodao je da vlada tu, zajedno sa svim resorima, s brojnim javnim poduzećima, radi na projektima koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života ljudi u Krapinsko-zagorskoj županiji i u drugim dijelovima sjevera Hrvatske.

„Tu smo da kao prijatelj i partner pomažemo daljnji razvoj”, poručio je premijer.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović zahvalio je premijeru i njegovom timu 'na svemu što rade za građane u teškim vremenima' i na pokrenutim projektima.

Kolar: Ključni strateški projekt je dogradnja Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama

Na novinarsko pitanje jesu li u Gradu Krapini zadovoljni mjerama koje je u četvrtak predstavila Vlada RH, Gregurović je odgovorio da je velik dio toga riješen.

„Kod gradonačelnika i načelnika je to tako da bi uvijek još nešto dodatno htjeli, ali mislim da se već na ovaj način jako puno toga riješilo”, istaknuo je.

Župan Željko Kolar premijeru je napomenuo da je ključni, strateški projekt za Krapinsko-zagorsku županiju dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama kao Nacionalni centar za rehabilitaciju i liječenje srca i mozga za koji imaju građevinsku dozvolu.

"Takav jedan centar je potreban Hrvatskoj jer 75 posto stacioniranih pacijenata u Krapinskim Toplicama je s područja čitave zemlje. Prezentiran je i naš centar za odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama u Krapinskim Toplicama, zatim projekt Stubičkih Toplica te Z-MED, naš projekt medicinskog HUB-a", kazao je Kolar.

Budući da je u Krapini u tijeku Tjedan kajkavske kulture, premijer Plenković posjet Krapinsko-zagorskoj županiji iskoristio je i kako bi nazočio 57. Festivalu kajkavskih popevki, jednom od najstarijih hrvatskih glazbenih festivala. Prije sutrašnje večeri novih popevki premijer je večeras bio na retrospektivnom dijelu Festivala.