premijer u obilasku

Plenković u Glini: Dinamika obnove je ubrzana, investicije su ogromne

21.12.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Sisačko-moslavačkoj županiji. Prilikom posjete Glini obratio se i medijima

'Želim čestitati svima koji su doprinijeli u procesu obnove', kazao je Plenković na početku izjave za medije.

'Danas je važan dan za Glinu, završiti 4 višestambene zgrade s 52 stana je početak niza obnova zgrada. Dovršiti ovako cjelovitu konstrukcijsku obnovu doma zdravlaj je iskorak u zdravstvenoj zaštiti', poručio je.

'Mi ćemo nakon sjajnih projekata u Glini, otići u Sisak. Idući tjedan na sam dan potresa ćemo posjetiti Petrinju', kazao je. 'Dinamika obnove je ubrzana, investicije su ogromne. Na Banovini i Zagrebu angažirano je 3,3 milijarde eura', poručio je premijer.

  • +23
Andrej Plenković u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Čutuk

'Mi smo u proračunskim uštedama prikupili 70 milijuna eura. Dajemo još jedan paket pomoći umirovljenicima, dobit će sukladno razredima najviše od 160 eura, za one s najmanjim mirovinama, pa do 50 eura. Ukupno će potporu primiti oko 830 tisuća umirovljenika', kazao je Plenković o najnovijem dodatku za umirovljenike. Isplata će, kaže, biti odmah. Na pitanje novinara o Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i ministru Grliću Radmanu, Plenković je kazao da će ministar postupiti po odluci povjerenstva, kakva god da ona bude.

Plenković posjetio Sisačko-moslavačku županiju Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Govorio je i o navijačima u Grčkoj. 'Kad sam osudio huliganizam i nerede, huligani su u roku od nekoliko sati postali 'naši dečki'. Kada smo se, kao što se brinemo inače o hrvatskim državljanima bilo u Zambiji, o Prebegu.. angažirali da se oni vrate u Hrvatsku, onda nije pitanje jeste li zadovoljni, jel' se brzo ili sporo vraćaju, nego 'kako ste znali'. Prema zadnjim informacijama 96 ih je vraćeno, a moglo bi biti da budu svi, to znači da je operacija uspjela', poručuje Plenković. 'Pitanje da li je moglo biti brže, mogu pitati da li je uopće trebalo ići u Atenu', dodao je premijer.