sjednica vlade

Plenković najavio skoru ratifikaciju Istanbulske konvencije

08.03.2018 u 10:14

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade čestitao je svim građankama Dan žena, pohvalio se time da u njegovoj Vladi sjedi najviše žena, te najavio skoru ratifikaciju Istanbulske konvencije

'Od svih Vlada u neovisnoj Hrvatskoj ova Vlada ima najviše žena', rekao je premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade.

Rekao je kako će za tjedan ili dva Vlada Istanbulsku konvenciju uputiti u Sabor na ratifikaciju.

Premijer je rekao kako smatra da sve dileme koje postoje vezano za sadržaj Istanbulske konvencije mogu biti premoštene, te da se treba koncentrirati na bit konvencije - na zaštitu od nasilja.

Plenković je najavio da će Vlada kroz nekoliko tjedana pripremiti zakonsko rješenje za blokirane građane.

'Naše rješenje ide u tri smjera: da država otpiše svoja potraživanja prema najugroženijim dužnicima, da stvorimo povoljno zakonsko okruženje da i ostali otpišu dio svojih potraživanja, te da uredimo institut stečaja potrošača', rekao je Plenković.

  • +10
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer je napomenuo kako je danas objavljen danas natječaj vrijedan 300 milijuna kuna čiji je cilj produljenje radnog vremena vrtića kako bi se omogućilo usklađivanje poslovnih i obiteljskih obveza.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Nacrt prijedloga zakona o muzejima, te Nacrt prijedloga zakona o probaciji.

Vlada je donijela akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva, odnosno rezanje parafiskalnih nameta. Ministrica gospodarstva Martina Dalić rekla je kako akcijski plan ima 98 mjera koje će rezultirati rasterećenjem gospodarstva za 625 milijuna kuna na godišnjoj razini.