sljedeći korak

Plenković: Razmišljamo o uvođenju kazni za nepridržavanje mjera

26.11.2020 u 15:39

Bionic
Reading

Sljedeći korak nakon uvođenja novih strogih mjera trebao bi biti i uvođenje novčanih kazni za nepridržavanje mjera. Da se o tome razmišlja potvrdio je i premijer Andrej Plenković

'Razmišljamo o tome', odgovorio je Plenković na press konferenciji na pitanje hoće li se ići i na uvođenje novčanih kazni za nepridržavanje mjera.

  • +15
Vlada RH predstavila nove mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

'Radimo to nerado zato što cijela ova bitka protiv covida-19, koji je problem s kojim se nitko nije susreo u ovakvim razmjerima od španjolske gripe. Mi kao Vlada nismo sretni ako moramo ići s tim kažnjavanje. Imamo povjerenja u naše sugrađane. Ako će se neki među nama ponašati na način da je bezobziran prema drugima i ponašanjem će ugroziti druge, onda moramo posegnuti za mjerama koje će imati sankcije. To radimo nerado, meni osobno je to problem jer znam koliko vremena svi ljudi koji su ovdje, a osobito zdravstveni djelatnici ulažu i riskiraju svoj život da bi spasili drugoga u odnosu na one koji se ponašaju kao da ih to nije briga', kazao je.

'Tu ćemo morati napraviti distinkciju, između odgovornih i neodgovornih, to je idući korak. Mjere imaju cilj da se malo okrenemo i saberemo kakva je ova godina bila i što možemo učiniti jedni za druge da se malo više čuvamo. Iznaći ćemo način da očuvamo radna mjesta, jer ne radimo zato što nismo znali što bismo drugo činili pa da nekom neomogućimo njegovu egzistenciju', poručio je Plenković.

Video: Zeljko Lukunic/PIXSELL