sjednica vlade

Plenković: Žao mi je Dalić, ali neke stvari su se mogle obazrivije i transparentnije napraviti

Ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić i premijer Andrej Plenković

Ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić i premijer Andrej Plenković

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade osvrnuo se još jednom na ostavku Martine Dalić na mjesto potpredsjednice i ministrice gospodarstva zbog afere Hotmail. Plenković je izjavio kako su se neke stvari, prilikom pisanja lex Agrokora, iz današnje perspektive mogle obazrivije i transparentnije napraviti

'Vidjeli ste da je naša bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva u ponedjeljak nakon razgovora podnijela ostavku koju sam ja prihvatio s obzirom na zbivanja koja se odnose na proces restrukturiranja u Agrokoru i stvari koje su mogle, iz današnje optike, biti napravljene na obazriviji i transparentniji način', rekao je Plenković.

Ponovio je kako se u kratkom roku napisao lex Agrokor koji je spriječio stečaj konzorcija Ivice Todorića.

'Nismo morali uložiti nijedne kune i nije došlo do nacionalizacije, što bi povećalo javni dug. Sad moramo uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja, kako je predviđeno zakonom, postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti, svih koji su s njom povezani, te osigura njihova ekonomska budućnost', istaknuo je premijer.

Podsjetio je da je Ustavni sud dao zeleno svjetlo za lex Agrokor i naglasio kako Vlada radi sve da bi se proces u Agrokoru okončao na pozitivan način.

Razlog održavanja sjednice u srijedu u 8 sati, umjesto u uobičajeni četvrtak u 10 sati, odlazak je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Bugarsku na sastanak na vrhu 'EU – zapadni Balkan' i neformalni susret Europskoga vijeća. Na sastanku o zapadnom Balkanu će, uz čelnike država članica EU-a, biti i čelnici Albanije, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova.

 • +14
 • +11

Sjednica Vlade

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Prve dvije točke današnje sjednice Vlade su Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu i Nacrt prijedloga Zakona o lovstvu.

Na dnevnom redu, među ostalim, još su i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti na radu, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture te prijedlog provedbenog programa Nacionalne strategije razvojne suradnje Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Komentari čitatelja 35

Prikaži sve
 • runolistorhideja

  16.05.2018 09:48 1 odgovora

  Mrtvo puhalo. Što ga krasi: prsti u pekmezu, laži, totalna nekompetentnost (za sve mu treba posebno povjerenstvo), neradnik (nisam napravio - pročitao, ali uzeti ću si vremena), NE-voditelj tima (u vladi svatko eksperimentira, a Big Borg N/A docira, ignorant nezapamćen na ovim prostorima (uvi...

 • ptica rugalica

  16.05.2018 08:48

  Plenkoviću, često koristiš izraz (floskulu) ... ali što ti znači to "transparentnije" .. ? ...

 • lombard

  16.05.2018 08:42

  Poslije ove epizode (čitaj: skandala) pravo je pitanje koliko još ima stvari koje nisu transparentne i što to još treba obazrivije (ispod stola!) raditi? Sve se čini - finili su, Mare bali!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi