izborna neslaganja

Pitanje pobačaja uznemirilo duhove u Mostu: Selak Raspudić izazvala reakciju Miletića

12.04.2024 u 11:30

Bionic
Reading

Tijekom predizbornih sučeljavanja koja se ovih dana održavaju na televizijama, jedan odgovor Mostove kandidatkinje Marije Selak Raspudić na pitanje o pobačaju, uznemirio je duhove u Mostu, piše Novi list

Na N1 televiziji su sve prisutne predstavnike političkih stranaka pitali je li pobačaj temeljno pravo žene, na što je Marija Selak Raspudić odgovorila – da. Odmah su to registrirali desni internetski portali poput Narod.hr, a na pitanje o njenom stavu na društvenim mrežama morao je odgovarati i Mostov Marin Miletić, koji je jasno dao do znanja da se ne slaže s njenim stavom.

'Most je jasno za – život. Objavili smo svoju političku deklaraciju i jasno smo rekli da smo za život. Vrh stranke, Predsjedništvo, naš predsjednik, svi mi tu imamo isti stav. Marija se ovdje pogrešno izrazila, ali neka ona sama to objašnjava', napisao je Miletić.

Dodao je još dvije znakovite rečenice kojima se prilično čvrsto distancirao od Marije Selak Raspudić. 'Ona nije član stranke niti ima ikakvu stranačku funkciju. A narod će preferencijalnim glasovima pokazati što misli o svakom od nas', poručio je Miletić.

Novi list zatražio je komentar Selak Raspudić o ovom Miletićevu istupu, a ona je kazala da je njegovo pravo 'objavljivati što želi'. 'Neću ja kolegama iz Mosta govoriti što bi oni trebali misliti ili im zamjerati zbog načina na koji se javno izražavaju', poručila je.

Kazala je da nema potrebu dodatno objašnjavati svoj stav o pobačaju. 'Moje je stajalište o kompleksnoj temi pobačaja poznato od mog ulaska u javni prostor. U toj debati na koju se kolega referira, postavljeno mi je jedno vrlo nespretno formulirano blic pitanje, na koje smo mogli odgovoriti samo s da ili ne. Sjećam se da se spominjalo i to je li pobačaj odluka žene, a moj je stav da jest. Biološka je to činjenica s obzirom na to da je dijete ovisno o majci, ali jasno je i da ja smatram da život uvijek treba štititi. Društvo mora stvoriti sve preduvjete kako do pobačaja ne bi dolazilo i nadam se da ćemo dugoročno pobačaj nadići kao takav', rekla je Selak Raspudić.

Ne vjeruje da bi birači 17. travnja uskratom preferencijalnog glasa mogli kazniti. 'Ne može se moj politički rad svoditi na odgovor na neko blic pitanje, vjerujem da će građani prepoznati moj politički doprinos u Saboru', zaključuje Marija Selak Raspudić.

  • +5
Izborne jedinice i vodeći kandidati Izvor: Pixsell; montaža: Neven Bučević/tportal.hr / Autor: Robert Anić, Nel Pavletić, Luka Batelić, Igor Kralj, Sandra Šimunović, Marko Prpić