800.000 KUNA

Petorica pala u Osijeku zbog preprodaje heroina

20.02.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija uhitila je u Osijeku trojicu državljana Srbije i dvojicu hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u preprodaji pola kilograma heroina, vrijednog oko 800.000 kuna, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava

OSIJEK - Načelnik sektora kriminalističke policije Ivica Milković rekao je na konferenciji za novinare da će osumnjičenici, nakon kriminalističke obrade, biti privedeni u istražni centar osječkoga Županijskoga suda uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo zloporabe opojnih droga.

Milković je objasnio da je riječ o akciji pod nazivom "Vuk", koja je počela početkom ove godine u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala radi evidentiranja osoba koje se dovode u vezu s krijumčarenjem i preprodajom opojnih droga.

Napomenuo je kako je "policijskim izvidima uočeno više osoba s područja Republike Srbije koje se sumnjiči za krijumčarenje i preprodaju heroina na području Republike Hrvatske", te dodao da su petorica osumnjičenika uhićena jučer na području osječke povijesne gradske jezgre Tvrđe pri preprodaji pola kilograma heroina.

U suradnji s osječkim Županijskim državnim odvjetništvom i MUP-om Republike Srbije obavljeno je više premetačina stanova, te pregleda vozila i osoba u kojima je, uz heroin, pronađena veća svota u eurima te predmeti korišteni pri izvođenju toga kaznenog djela, rekao je Milković.

Po njegovim riječima, policijski službenici "nastavljaju izvide radi evidentiranja svih osoba koje se dovode u vezu s tim kaznenim djelom, a neke istražne radnje još traju i na području Republike Srbije".

Pronađeni heroin visokog je stupnja čistoće, a procjenjuje se da mu je tržišna vrijednost oko 800.000 kuna, rekao je, dodajući da se suradnja sa srbijanskim MUP-om posljednjih godina pojačala, i to ne samo na području suzbijanja zloporabe opojnih droga.