bourbon rhode

Francuska je noćas poslala još jedan brod obalne straže u potragu za pomorcima

10.10.2019 u 07:17

Bionic
Reading

U zoni u kojoj je uočen objekt koji dimenzijama odgovara splavi trenutno su tri trgovačka broda, jedan tanker i jedan tegljač koji ciljano traže nestale pomorce s Bourbon Rhodea

Kako ističe Hrvatski radio, nema novih službenih informacija, a u pomoć dolazi još zrakoplova od strane francuske i američke obalne straže.

Francuska je noćas poslala još jedan brod obalne straže, javlja N1.

Supruga Dine Miškića, kapetana za kojim se traga nakon potonuća njegovog broda u Atlantiku, poslala je otvoreno pismo francuskom ministru vanjskih poslova Jean-Yvesu Le Drianu kojim traži da Francuska nastavi svoju potragu za nestalim mornarima.

'Poštovani ministre, dozvolite da Vas podsjetim da je potraga za posadom Bourbon Rhode zaustavljena samo sedam dana od njezina početka; usprkos tomu što svi članovi posade nisu pronađeni i usprkos izjavama preživjelih mornara koji su posvjedočili da su sve 4 splavi uspješno lansirane, te da se posada ukrcavala na njih', stoji u pismu.

'Nakon tri dana očaja, stigla je nova nada. Potraga je nastavljena, a kao što znate, uočene su i signalne rakete – dokaz života naših voljenih koji danima plutaju po Atlantiku! Ovime Vas molim kao žena, supruga i majka djeteta koje danas, na svoj 12. rođendan želi samo da mu se otac vrati: nemojte ponovno odustati od njih', napisala je supruga Dine Miškića.