učestale promjene

Penava: Smjena Tramišak je svojevrsna poruka Anušiću

12.01.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava ocijenio je u četvrtak kako učestale promjene velikog broja ministara u Vladi pokazuju da nije problem u kadrovima, već u onome tko kadrovira

Komentirajući odlazak Ivana Paladina i Nataše Tramišak, Penava je rekao kako mu "nije jasna logika premijera Plenkovića da brani ministre koje sumnjiče DORH i OLAF", a smjenjuje one koji nemaju afera.

"Nataša Tramišak je osoba koja iza sebe nema niti jednu aferu, što je jako rijetko kada je riječ o Plenkovićevim ministrima, a uz to ima dobre rezultate. Kada DORH i OLLAF podižu optužnice protiv ministara, njih Plenković brani, a one koji su neopterećeni aferama, imaju rezultate i ideje, miče sam. Nije mi to jasno", kazao je Penava.

Odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za novinare o ulaganjima u vukovarske dječje vrtiće, Penava je ocijenio kako je smjena Tramišak i svojevrsna poruka osječko-baranjskom županu Ivanu Anušiću.

"Ovo je zapravo posljednji obračun Plenkovića s domoljubnom i nacionalnom strujom u HDZ-u. On je HDZ proteklih godina transformirao u anacionalnu stranku, koja je daleko od demokršćanskih vrijednosti. Radi toga su smijenjeni ljudi poput Brkića, Kovača, Stiera i ostalih", kazao je.

Na primjedbu novinara da je ministar obrane Mario Banožić sada jedini ministar iz Slavonije, Penava je ustvrdio kako je Banožić kadar kakav Plenković upravo treba, koji je "u svakom trenutku spreman veličati lik i djelo velikog vođe".