vukovar

Penava: Nemamo svi jednake uvjete na unutarstranačkim izborima u HDZ-u

20.02.2020 u 14:55

Bionic
Reading

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u četvrtak u Vukovaru kako je apsurd da HDZ ima 211.000 članova, da je riječ o prenapuhanoj brojci jer smatra da HDZ nema ni 100.000 članova te da nemaju svi jednake uvjete na unutarstranačkim izborima

'Što trebamo govoriti kada je potrebno više potpisa prikupiti za predsjednika i zamjenika predsjednika HDZ-a nego za predsjednika države. Taj podatak puno govori o tome kako se cijelo vrijeme zanemaruje stranka i stranački rad jer da to nije tako, imali bismo čistu situaciju', rekao je Ivan Penava.

Po njegovim riječima, na istoku Hrvatske više od 50 posto popisanih članova HDZ-a više nisu članovi stranke. 'To stanje nije dobro i transparetno. Pitam se kome to treba, a očito da odgovara onima koji bi nešto prikrili, ušićarili i zamutili', rekao je.

Penava je rekao kako je i jutros iz nekih temeljnih ogranaka dobio informacije o prijetnjama nadređenih da se ne daju potpore ovome ili onome kandidatu. 'Nemamo svi jednake uvjete na unutarstranačkim izborima i ovo, po svemu što se radi i događa, nije ravnopravna stranačka utakmica', ustvrdio je.

Po njegovim riječima, sve što se događa unutar HDZ-a ostavit će određene posljedice i tragove poslije izbora jer se već kroz prikupljanje potpisa članstvo dijeli i stvaraju blokovi.

'Ovo je bez obzira na sve ipak napredak u demokratskom smislu, ali je vrlo jasno da postoje stvari koje se nisu smjele dogoditi i koje je trebalo odmah ukloniti, poput ovoga s brojem potrebnih potpisa jer u startu onemogućava nečija kandidatura', upozorio je Penava.

'Trebalo je omogućiti i onima u lokalnim sredinama koji su se dokazali nekim svojim radom i trudom, a imaju stranačkih ambicija da se kandidiraju... Trebalo je omogućiti i poraženima, tko god oni bili, da im poslije izbora bude jasno da su izgubili jer nisu bili dovoljno dobri, prepoznatljivi i kvalitetni, a ne da su izgubili zbog prijetnji određenom timu ljudi i jer nisu svi imali iste uvjete', zaključio je Ivan Penava.

Tijek predizborne unutarstranačke kampanje u HDZ-u Ivan Penava komentirao je novinarima nakon predstavljanja projekta 'FoTo Muzej'.