brza reakcija

Iz HDZ-a opovrgavaju Kovača: Potencijalne kandidate molimo da se suzdrže od senzacionalističkih i neutemeljenih izjava

20.02.2020 u 09:46

Bionic
Reading

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a opovrgli su navode potencijalnog kandidata za predsjednika stranke Mire Kovača da su zaprimili prijavu prijetnje ljudima iz njegova stožera

Potencijalni kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač gostujući na RTL-u ustvrdio je kako postoje prijetnje ljudima u njegovu stožeru i da su imali problema zbog njihova angažmana te da se prijetilo ljudima koji rade u lokalnim samoupravama, državnoj upravi ili rade u državnim tvrtkama. Zbog toga su reagirali iz Središnjeg izborog povjerenstva HDZ-a. U priopćenju kojega su poslali navode kako je Kovač izjavio da im je prijavio prijetnje, ali to nisu shvatili ozbiljno.

'S obzirom da Središnje izborno povjerenstvo do danas nije zaprimilo nikakvu konkretnu prijavu, prigovor ili pritužbu od gospodina Kovača ili njegovog stožera, kao ni od bilo kojeg drugog člana HDZ-a, dužni smo na ovaj način reagirati i opovrgnuti točnost navoda gospodina Kovača. Pozivamo gospodina Kovača da svoja saznanja o bilo kakvim prijetnjama ili pritiscima umjerenim prema bilo kojem članu HDZ-a odmah prijavi Središnjem izbornom povjerenstvu', navodi se u priopćenju HDZ-ova Središnjeg izbornog povjerenstva.

Pozvali su još jednom i sve sudionike unutarstranačkih izbora, a posebice potencijalne kandidate da se suzdrže od senzacionalističkih, netočnih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima stranke.