SKUP U VARAŽDINU

Plenković na godišnjici HDZ-a: Samo jedinstveni ostvarujemo pobjedničke rezultate

19.02.2020 u 21:33

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je u Varaždinu na 30. obljetnici osnivanja županijske organizacije rekao da je zajedništvo stranke najvažnija poruka uoči parlamentarnih izbora jer, kako je istaknuo "samo kad smo jedinstveni ostvarujemo pobjedničke rezultate

U Maloj dvorani varaždinske Arene Plenković je okupljenom članstvu uputio tri poruke.

„U izbornoj godini, nakon iskustva predsjedničkih izbora, najvažnija poruka uoči parlamentarnih izbora je naše zajedništvo. Samo kad smo jedinstveni onda ostvarujemo pobjedničke rezultate i onda potvrđujemo ono što jesmo – najjača politička stranka u Hrvatskoj“, rekao je i dodao da će HDZ ostati pobjednička stranka nakon parlamentarnih izbora.

Kao drugu poruku predsjednik stranke i Vlade je naveo ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske.

„Posljednja informacija s užeg kabineta Vlade je 87 posto ugovorenih i 32 posto isplaćenih sredstava iz europskih fondova. Kad smo preuzeli dužnost bili smo na devet posto ugovorenog i jedan posto isplaćenog“, rekao je Plenković naglasivši da profitiramo od članstvo u Europskoj uniji, a Vlada sustavno radi na decentralizaciji.

Treća poruka upućena članstvu vezana je uz unutarstranačke izbore. Plenković je ocijenio kako je HDZ napravio veliki demokratski iskorak omogućivši svakom članu da svojim glasom ima veći utjecaj na vodstvo i smjer stranke.

„Pozdravljam sve koji su se najavili kandidirati. Članovi će izabrati one koji će najbolje voditi stranku. Nakon izbora pružimo ruku jedni drugima i budimo obitelj“, poručio je Plenković.

Predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je da je u politici sve mjerljivo, kako je u 30 godina postignuto puno, od stvaranja države i pobjede u Domovinskom ratu do ulaska u euroatlantske asocijacije NATO i EU te da HDZ s aktualnim predsjednikom Plenkovićem Hrvatsku vodi u pravom smjeru.

„Međutim, znalo se naći i pojedinaca koji su daleko više vodili brigu o stanju svojeg žiro- računa nego o javnom interesu. Jasno i glasno poručujem: poreznim dužnicima, osobama s pravomoćnim presudama, članovima stranke na drugim listama i u kampanji za druge, nema mjesta u HDZ-u“, rekao je Stričak. Istaknuo je da HDZ-a ima najbolje rezultate dosad. „Svaki treći vijećnik na području Varaždinske županije je naš, imamo 11 gradonačelnika i načelnika, 15 predsjednika gradskih i općinskih vijeća te predsjednika Županijske skupštine“.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan, najavivši kandidaturu za tu poziciju i u sljedećem mandatu, naglasio je da su prije tri godine preuzeli odgovornost za vođenje Varaždina.

„Znali smo da je grad opterećen mnogim problemima, da je pod teretom mnogobrojnih sudskih sporova koji su rezultat nepromišljenih, loših i osobnim ambicijama oblikovanih poteza bivših gradskih vlasti i gradonačelnika“, rekao je Habijan. Ocijenio je da su „odgovorna gradska vlast je koja ne donosi odluke razmišljajući kratkoročno, od izbora do izbora“.