državna komemoracija

Pejčinović Burić: Vulin dolazi u Jasenovac? To ne bi bilo dobro...

20.04.2018 u 11:26

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić komentirala je mogući dolazak sprskog ministra obrane Aleksandra Vulina u Hrvatsku na državnu komemoraciju u Jasenovcu

'Postoje naznake da će ministar Vulin doći u Hrvatsku, ja zaista ne znam ima li on namjeru ili ne u kontekstu sad ovog teškog incidenta koji se dogodio. Ministar Vulin je poznat po nekad neodmjerenoj i zapaljivoj retorici. Mislimo da takva vrsta retorike i takva vrsta ponovnih nekih izjava u Hrvatskoj, sigurno ne bi pridonijela našim odnosima tako da očekujemo od srbijanske vlade da bude odgovorna u ovom trenutku', rekla je ministrica Pejčinović Burić za N1 odgovarajući na pitanje ima li informacija da će se na molitvenom skupu nedaleko Jasenovca pojaviti i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

Napomenula je kako Hrvatska sigurno želi graditi bolje odnose s Republikom Srbijom, a vjeruje kako bi to trebala biti i želja druge strane.

  • +6
Marija Pejčinović Burić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

'Ona je deklartivno takva, i u tom smislu mislim da bilo kakva posjeta, bilo kojeg dužnosnika sa strane Srbije treba biti - dakle odluka o tome hoće li Vulin doći u Hrvatsku ili ne - treba biti mjerena na takav način', rekla je ona.

Državna komemoracija u Jasenovcu održat će se ove nedjelje, a predstavnici srpskih i antifašističkih organizacija svoju će komemoraciju održati dan ranije, u subotu.