HDZ-OVE FINANCIJE

Pavošević pričala u USKOK-u pa vraćena u pritvor

14.07.2011 u 20:23

Bionic
Reading

Zbog sumnje u zloporabu položaja jutros je uhićena Branka Pavošević, bivša šefica računovodstva HDZ-a te sadašnja vijećnica te stranke u Kloštar Ivaniću. Ona je već ranije ispitivana u sklopu USKOK-ove istrage o Fimi mediji i crnim fondovima vladajuće stranke. Pavošević je bila šefica računovodstva sve do povlačenja Ive Sanadera iz politike 2009. godine. Policija je danas pretraživala kuću i poslovne prostorije B. Pavošević, a zatim je dovedena u USKOK nakon čega je vraćena u pritvor

Pavošević je, kako se doznaje, u USKOK-u  iznijela aktivnu obranu.

Hrvatska demokratska zajednica, nakon objave vijesti o uhićenju Branke Pavošević, oglasila se priopćenjem u kojem je navedeno da ona od 2009. nema nikakvog utjecaja na financije stranke.

U priopćenju se navodi i da je financijsko poslovanje HDZ-a potpuno transparentno što, objašnjavaju, potvrđuje i izvješće objavljeno na njihovim internetskim stranicama.

“Hrvatska demokratska zajednica odlučno podržava samostalnost državnog odvjetništva, istražnih organa i sudstva u aktivnostima koje su usmjerene daljnjem raščišćavanju korupcije i organiziranog kriminala”, navodi se u priopćenju što ga je na adrese svih medija odaslalo tajništvo Hrvatske demokratske zajednice.