pravoslavni uskrs

Pavliček: SDSS-ova Šimpraga nije osudila nedavne incidente u Kninu

27.04.2022 u 12:54

Bionic
Reading

Suverenist Marijan Pavliček izjavio je u srijedu u Hrvatskom saboru da SDSS-ova zastupnica Anja Šimpraga, koja bi trebala postati novom potpredsjednicom Vlade, nije osudila nedavne incidente koji su se za pravoslavni Uskrs dogodili u Kninu, njezinu rodnom kraju

"Anja Šimpraga nije se udostojala osuditi nedavne incidente na pravoslavni Uskrs u Kninu, gdje su bili oblijepljeni plakati koji veličaju paratvorevinu SAO Krajinu i četničke vojvode", rekao je Pavliček u slobodnom govoru u ime Kluba Hrvatskih suverenista.

Pavliček: Plenković je rekorder po broju razriješenih ministara

Ustvrdio je i da se Šimpraga "proslavila u Saboru srceparajućim slobodnim govorom" o tome kako je kao maloljetna djevojčica morala napustiti rodni Knin zbog vojno-redarstvene akcije "Oluje", a mnogi mediji su stali na njezinu stranu.

Vezano uz predstojeću rekonstrukciju Vlade, Pavliček je kazao da je premijer Andrej Plenković rekorder po broju ministara u njegove dvije Vlade.

Podsjetio je da je kroz prvu Vladu "protutnjalo" 35 ministara, od kojih je njih 15 bilo razriješeno. Također, u ovoj Vladi je zbog korupcije otišao Darko Horvat, a dva ministra su pred izlaznim vratima - Josip Aladrović i Tomislav Ćorić te potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

"To samo pokazuje da Plenković nema kvalitetan kadar ili bira loše, odnosno koruptivne ljude. Nikako drugačije se ne može objasniti da toliko ministara u šest godina napusti Vladu zbog sumnje na korupciju", kazao je Pavliček.

Bauk: Vlada ne ide u rekonstrukciju, već u lustraciju

Arsen Bauk, u ime Kluba SDP-a, ustvrdio je kako Vlada ne ide u rekonstrukciju, nego u lustraciju.

"Možda nije loše da se nakon dva i pol mjeseca postavi standard da u Vladi ne mogu biti osobe protiv kojih je otvorena istraga", rekao je Bauk u slobodnom govoru.

Malim korakom naprijed smatra i to što u Vladi neće ostati Josip Aladrović, kojem je Vlada ukinula imunitet na temelju zahtjeva DORH-a i Uskoka.

Upozoravajući na probleme vezane za smanjenje broja stanovništva u zemlji, posljedice potresa na Baniji, agresiju Rusije na Ukrajinu, rast cijena i inflaciju Milorad Pupovac (SDSS) ironično je poručio da smo pri tome zaboravili na ono najvažnije - Udbu.

"Svo naše bavljenje potencijalnim demografskim slomom Hrvatske, potresom na Baniji, opasnošću da se ruska invazija na Ukrajinu pretvori u rat u cijeloj Europi i svijetu, obuzdavanjem cijena i inflacije, globalnim zagrijavanjem i pretvaranjem Zemlje u prostor potopa i suše besmisleno je ako se ne bavimo Udbom. Udba je iza svega toga, ona je prauzrok", kazao je Pupovac.

Puljak: Iseljenici iz Hrvatske pobjegli od HDZ-a

Navodeći da je samo pet zainteresiranih povratnika iz inozemstva koristilo Vladinu mjeru "Biram Hrvatsku", Marijana Puljak (Klub Centra i GLAS-a) rekla je da su svi koji su iselili iz naše zemlje odbili se vratiti u Hrvatsku.

Ustvrdila je da su oni koji su otišli iz Hrvatske "pobjegli su od HDZ-a" i ne može ih se kupiti novcem.

"HDZ nagrađuje poslušnost umjesto kompetentnosti, marljivosti i požrtvovnosti, ismijava znanje te se izruguje pravim poduzetnicima. Tko bi se vratio u takvu zemlju", upitala se Puljak.

Upozoravajući na demografsko starenje Hrvatske, Ante Deur (Klub HDZ) rekao je da je zagrebačka vlast ukinula novčanu pomoć roditeljima odgojiteljima.

"Pokušaj radikalnog rezanja prava roditeljima odgojiteljima u Zagrebu korak je u krivom smjeru, čija posljedica može biti rast dječjeg siromaštva u velikom broju obitelji", ustvrdio je Deur.