rat u ukrajini, inflacija u turskoj...

Najpovoljniji ponuditelj za obnovu Hrvatskog sabora nije u mogućnosti izvršiti projekt: Razmotrit ćemo daljnje korake

05.04.2022 u 18:11

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog sabora u utorak su izvijestili kako će razmotriti daljnje korake po pitanju konstrukcijske obnove saborske zgrade jer odabrana Zajednica ponuditelja Datic&Saridaglar više nije u mogućnosti izvršiti projekt obnove

Hrvatski sabor je, kao naručitelj, proveo otvoreni postupak javne nabave za izradu projektno-tehničke dokumentacije i izvedbe radova konstrukcijske obnove zgrade Hrvatskoga sabora. U okviru predmetnog postupka, a u skladu s kriterijima za odabir, kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda Zajednice ponuditelja Datic&Saridaglar.

Odabrana zajednica ponuditelja dostavila je Hrvatskome saboru, međutim, krajem ožujka zamolbu za raskidom ugovornog odnosa, u kojoj, među ostalim, navodi kako zbog više sile izazvane ratom u Republici Ukrajini, inflacije u Turskoj te općeg porasta cijena materijala i energenata na tržištu nije u mogućnosti dalje nastupati u obliku zajednice ponuditelja te izvršiti projekt konstrukcijske obnove, priopćila je Služba za medije Hrvatskog sabora.

Zbog novonastalih okolnosti, Hrvatski sabor razmotrit će daljnje korake po pitanju konstrukcijske obnove saborske zgrade, stoji u priopćenju.