KONTRA GREDELJA I MARIĆA

Pavasović: Ponosan sam što na leđima imam takvu ekipu

28.09.2015 u 15:57

Bionic
Reading

Bjelovarski odvjetnik Vladimir Gredelj obavijestio je medije da je podnio disciplinsku prijavu protiv svog splitsko-zagrebačkog kolege Ljube Pavasovića Viskovića, inače predsjednika Nadzornog odbora Hajduka. Od Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Gredelj u ime svog klijenta, nogometnog suca Brune Marića, traži da Pavasoviću po hitnom postupku odredi suspenziju i nakon toga trajno zabrani bavljenje odvjetničkim poslom

U opširnoj prijavi Gredelj se poziva na gužvu koja je nastala nakon završetka utakmice između Hajduka i Dinama, u kojoj je Bruno Marić oštetio Splićane i zbog čega se javno ispričao. Pavasović Visković je navodno vrijeđao te se drsko i nasilnički ponašao prema njemu i ostalim sucima, a tvrdi se i da je 'ozbiljno prijetio usmrtiti Marića', zbog čega se ovaj osjetio ugroženim i zatražio je policijsku zaštitu.

Vrijedi napomenuti da se sam Ljubo Pavasović Visković nakon utakmice javno ispričao zbog velike količine psovki i prostačkog ponašanja, ali je ostao pri tvrdnji da je Bruno Marić 'prevarant, varalica i lopov'. Tvrdi i da mu nije prijetio smrću, već da je jednu njegovu rečenicu potpuno pogrešno protumačio Dinamov povjerenik za sigurnost Krešimir Antolić, a on je jedini prijavio navodne prijetnje.

Osim što predlaže saslušanje brojnih svjedoka i pregledavanje dokaza, Gredelj u Marićevo ime želi da se HOK što prije javno očituje o navodnom nanošenju ugleda i štete cijelom odvjetništvu.

Podsjetimo, nakon dovršetka nogometnog derbija nekoliko stotina navijača čak je pokušalo probiti ogradu na stadionu i sa sjeverne tribine Poljuda prijeći na zapadnu. Gredelj danas tvrdi da razlog tomu nisu grube sudačke pogreške njegovog klijenta, već da je bijes gledatelja potaknuo sam predsjednik Nadzornog odbora Hajduka. Tuži se i da je Marić primao telefonske prijetnje i da je prošlog tjedna, kada je splitski klub igrao u Novoj Gradiški, bio prisiljen izmjestiti obitelj iz svoje kuće u Daruvaru.

Sam Ljubo Pavasović Visković vrlo je smireno reagirao na prijavu HOK-u.

'Moj kolega Gredelj eksploatira potpunu izmišljotinu u namjeri da sebi ugrabi još nekoliko trenutaka medijske pozornosti. Međutim, na tvrdnje njega i njegovih 'suboraca', poput Krešimira Antolića i Tomislava Svetine, ne bih se više obazirao. Već sama činjenica da na leđima imam takvu galeriju uglednika govori da sam u svom djelovanju na dobrom putu', kazao nam je Pavasović Visković.

'Za neprimjerene riječi i psovke izrečene na javnom mjestu, koje sam izgovorio iritiran suđenjem Brune Marića, već sam se javno ispričao i na tome ću zaključiti ovu priču. Prijetnji smrću nije bilo', dodaje Pavasović Visković.