novo nadmudrivanje

Pantovčak se oglasio o ručku i večeri s Macronom: 'Kad mi organiziramo takve stvari zovemo sve, a to što se ne odazovu nije naš problem'

23.11.2021 u 20:53

Bionic
Reading

Uoči sutrašnjeg prvog bilateralnog posjeta jednog francuskog predsjednika Hrvatskoj - nema mira na relaciji Banski dvori - Pantovčak.

Primirje sklopljeno u Vukovaru trajalo je samo taj dan - a u nadmudrivanje je sada uvučen i Emmanuel Macron kojem premijer Andrej Plenković priprema ručak sa stotinjak uzvanika, ali za stolom nema mjesta za predsjednika Zorana Milanovića.

'Milanoviću je bilo ponuđeno da bude domaćin ili večere ili ručka. To je odbio, budući da je odbio ja sam preuzeo da budem domaćin i večere i ručka. Točka. Odite lijepo gore i pitajte ga - dobar dan, zašto niste htjeli biti domaćin ili ručka ili večere? Tamo postavljajte to pitanje, ne meni zahvaljujući kojem Macron dolazi i s kojim ćemo potpisati strateško partnerstvo, potpisati ugovor o kupnji Rafalea. To je kriva adresa, pitajte tamo gdje treba', kazao je kasno poslijepodne premijer Andrej Plenković.

No, navečer je stigao i odgovor s Pantovčaka. Iz Ureda predsjednika za RTL poručuju da su radili sve po protokolu. Kažu da prije svega Macron dolazi u večernjim satima, te da nije bilo prostora za organiziranje službene svečane večere jer službeni posjet počinje, što se njih tiče, u četvrtak dolaskom na Pantovčak. Nakon toga Macron ide na ručak, ali ne ostaje te ne ostaje ni mogućnost da se organizira svečana večera.

Što se radnog ručka tiče tu nema spora, poručuju s Pantovčaka, to je operativna razina gdje će biti ministri. Karakter svečanog ručka na koji dolaze estradnjaci, sportaši i mnogi gospodarstvenici, na kojem mjesta za predsjednika nema, s Pantovčaka komentiraju tvrdnjom da je ovo prva takva situacija. 

Kada Ured predsjednika organizira takve stvari pozivnice odlaze na više adresa među kojima su Ured predsjednika Vlade, premijer, predsjednik Sabora i ministar vanjskih poslova. To što se ne odazovu, kažu na Pantovčaku, nije problem Pantovčaka.