multifunkcionalna zgrada

Paladina i Ćorušić potpisali projekt obnove Rebra 'Faza III'

24.03.2022 u 15:06

Bionic
Reading

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić potpisali su u četvrtak ugovor o projektu obnove i rekonstrukcije KBC-a pod nazivom "Faza III", vrijedan 70 milijuna eura

Nova multifunkcionalna zgrada gradit će se u sklopu postojeće lokacije, a sredstva namijenjena za izgradnju i rekonstrukciju osigurana su iz zajma Svjetske banke.

Novi dio bolnice prostirat će se na 27.800 četvornih metara te će imati osam etaža, a bit će izgrađena i otvorena garaža s pet etaža i hitnim heliodromom.

Paladina je istaknuo da je taj projekt primjer kvalitetne i konkretne suradnje KBC-a, resornih ministarstva i struke.

"Kada imamo jasan zajednički cilj i kada svatko od uključenih u projekt daje svoj maksimalan doprinos, onda stvari funkcioniraju. Upravo je to pozitivan primjer kakav želimo primijeniti i na sve ostale postupke obnove nakon potresa u kojima će još aktivnije sudjelovati država i struka, pa i sami građani", rekao je Paladina.

U sklopu projekta izgraditi će se klinika za ortopediju i dermatovenerologiju, oftalmologiju, klinički zavod za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju s bankom tkiva i stanica, bolnička ljekarna sa skladištem, središnja kuhinja za kampus Rebro i edukacijski prostor za studente.

Ravnatelj Ćorušić je istaknuo da je Faza III dio strateškog dokumenta razvoja KBC-a starog oko 10 godina te da su 2018. godine već imali studiju izvodljivosti za preseljenje dvije preostale klinike sa Šalate na Rebro.

Projekt je prolongirao potres, ali sada su dobiveni zajmovi Svjetske banke u iznosu od 81,8 milijuna dolara, te kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti od 25 milijuna eura.