KOSOR SE 'NE BI MEŠALA'

Otvoreni rat Mesić - Sanader

10.12.2009 u 10:06

Bionic
Reading

Za razliku od prvog hrvatskog predsjednika, predsjednik Mesić je započeo a izgleda i završava svoj mandat vicevima i lažima, izjavio je jutros novinarima na Mirogoju prilikom polaganja vijenaca u počast prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

'Mislim da mu je puno bolje i pametnije da ne priziva često USKOK, jer bi taj USKOK uskoro mogao uskočiti među njega i njegove', rekao je Sanader.

Rekao je da je došao odati počast prvom predsjedniku hrvatske države i HDZ-a, istaknuvši da Franjo Tuđman ostaje zlatnim slovima zapisan u hrvatsku povijest i tu činjenicu ne može nitko umanjiti.

'Ima naravno kritičara - to je demokratsko pravo da kritiziraju određene njegove poteze, međutim, ono što ostaje trajno, to je hrvatska država, sloboda i međunarodno priznata i afirmirana Hrvatska', izjavio je Sanader novinarima na Mirogoju.

Ivo Sanader bio je u izlaslanstvu Predsjedništva HDZ-a, koje je jutros položilo vijenac na grob Franje Tuđmana na Mirogoju, u povodu 10. obljetnice njegove smrti.

'Pozdravite ga!'

Predsjedniku Mesiću nije trebalo dugo za odgovor Sanaderu. Tako je Mesić na novinarski upit da komentira izjavu bivšeg premijera Ive Sanadera da ne zaziva USKOK jer bi mogao 'uskočiti među njega i njegove', kratko poručio: 'Pozdravite ga.'

Mesić je to danas izjavio u Leksikografskom zavodu 'Miroslav Krleža' na predstavljanju 11. sveska Hrvatske enciklopedije.

Kosor: Ne bi se mešala u to

Premijerka Jadranka Kosor nije danas htjela komentirati međusobne optužbe predsjednika Stjepana Mesića i bivšeg premijera te počasnog predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, poručivši da se 'ne bi mešala u to'.

Jutrošnju izjavu Sanadera Kosor, kaže, nije čula, no poručila je kako nema potrebu to komentirati. 'Zašto bih ja komentirala tko je kome što rekao? Kako bi rekao potpredsjednik Jarnjak, na čijem sam danas području, ne bih se mešala u to', poručila je premijerka nakon komemoracije pred rodnom kućom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.