stiglo izvješće

Otkriveno zašto je pao MIG-21 kod Voćina

06.04.2023 u 19:51

Bionic
Reading

MiG koji se prije četiri mjeseca srušio kod Voćina pao je zbog tehničkih problema, doznao je Dnevnik Nove TV. Povjerenstvo koje je istraživalo cijeli ovaj slučaj dostavilo je detaljan nalaz Ministarstvu obrane, ali istraga još nije gotova.

Dnevnik Nove TV iz izvora iz izvora bliskih vojnim istražiteljima doznaje da je MiG koji je izvučen iz šuma Papuka nedaleko od Voćina pao zbog tehničkog kvara na zrakoplovu. Okolnosti nesreće koja se dogodila prije četiri mjeseca detaljno su opisani u nalazima dijelom završene istrage.

Povjerenstvo koje je istraživalo ovu zrakoplovnu nesreću svoje je izvješće dostavilo ministru obrane Mariju Banožiću. Iako je na dokumentima oznaka tajnosti, Nova TV doznaje da predlažu cijeli niz preporuka kako bi se ubuduće poboljšala sigurnost letenja.

Međutim, za tužiteljstvo posao nije gotov. Nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru još utvrđuje moguću kaznenu odgovornost za nesreću, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. Kažu da u konkretnom predmetu izvidi traju, ali tajnost ih ograničava da o tome govore.

Do njihovih zaključaka, vojni vrh suzdržan o uzrocima, ali i sumnjama da je MiG imao ozbiljnih problema s motorom. Zasad nema komentara i na nagađanja da su dvojica vojnih pilota koji su preživjeli pad MiG imali problema i s katapultiranjem. Nitko ne potvrđuje jesu li u ovoj situaciji poznavali proceduru i bili spremni kad je sve pošlo po zlu.

  • +4
Pao MiG-21 kod Voćina Izvor: Društvene mreže / Autor: DVD Voćin/Facebook

Zbog istrage ne smiju javno istupati. Mlađi se još uvijek oporavlja od teških ozljeda, a o njegovom zdravstvenom stanju nema službenih detalja. Odgovorni tvrde da ima svu potrebnu medicinsku skrb.