OVRHA DJETETA

Otac malog Cesarea ogorčen: Izgledalo je kao da će me linčovati

28.06.2017 u 10:41

Bionic
Reading

Otac malog Cesarea, Alessandro Avenati, komentirao je događanje naroda u Splitu koje je spriječilo da vidi svoga sina te se zapitao kakve veze svi oni imaju s njegovim sinom i nečijim neuspjelim brakom.

Kaže da je umoran od svega, ojađen i zaprepašten.

U razgovoru za Jutarnji.hr kaže da je autom prevalio, tko zna koji put, više od 1000 kilometara i potrošio isto toliko eura da dođem u Split i konačno zagrli sina, a na kraju se frapirao kad je vidio onu masu ljudi s transparentima.

'Pravi cirkus osoba neupućenih u problematiku vezanu uz dijete koje zaslužuje biti sretno', tvrdi.

Bio je u neposrednoj blizini zgrade Nine Kuluz, majke malog Cesarea, i izgledalo mu je kao da će ga rulja linčovati.

'Ljudi, poštujmo zakone! Umjesto da Cesare prvu noć provede u našoj vili u Torinu, u kojoj ga čeka njegova sobica prepuna uspomena kojima sam je punio od njegova rođenja, opet sam sam, na početku', poručio je.

Naglašava da se teško oteti dojmu da je ovrha sabotirana činjenicom da se nije osiguralo prevoditelja i psihologa - rekao je za Jutarnji list Alessandro Avenati. Sebe i sina smatra “žrtvama egoističnih egzekutora koji poput vampira sišu krv”.

'Možda mi je ostalo još 20-25 godina života. Što je potrebno još učiniti na kraju svega? Nisam ja nikakav filozof. Ja sam nitko i ništa. Ja sam obična budala sa završena tri razreda srednje škole, ali imam glavu kojom razmišljam i shvaćam stvari. Djeca se ne otimaju. Dovraga, zar nekome tko otme dijete nije mjesto u zatvoru? Cijelu godinu sam pokušavao vidjeti sina', kaže Avenati.

  • +18
Ovrha nad djetetom Nine Kuluz Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Prisjetio se i veze s Ninom Kuluz.

Upoznali su se u jednom talijanskom baru i poznanstvo je preraslo u prijateljstvo, a ubrzo i u ljubav. Kad je upoznao, bila je udana za jednog Talijana. S njim joj nije bilo dobro, pa se razvela.

 Pomogao joj je da se snađe i zaljubili su se. 'Tri smo godine pokušavali dobiti dijete. Konačno smo dobili Cesarea, no kad se on rodio i kad smo konačno postali obitelj, Nina mi je rekla da se osjeća usamljeno. Nestala je sa sinom. Digao sam policiju na noge. I sad nam je to isto dijete predmet ovrhe. Strašno', rezigniran je Avenati svjestan da će prvi mjeseci sa sinom biti privikavanje na obitelj, na okruženje, na školu koja ga čeka...

Dječaka će majka, naglašava još, moći vidjeti kad god bude htjela jer Torino nije nakraj svijeta, a strah da bi opet mogao biti otet Avenati otklanja uvjerenjem: “Prošlost se neće ponoviti!”

Međutim, za bivše supružnike sve su redom institucije zakazale, svaka na svoj način, a zbog cijelog slučaja javnost je podijeljena, odnosno u Hrvatskoj je javnost na strani majke, a većina Italije brani svoga državljanina, odnosno njegova prava na temelju pravomoćne sudske odluke.

Idući datum ovrhe mogao bi biti u srpnju ili kolovozu.